Kleuren

Wij geloven sterk in het feit dat geen enkele coupe compleet is zonder een mooie kleuring. Kleur maakt een goede coupe tot een fantastische coupe!

Net zoals dat make-up er voor zorgt dat jouw mooiste facial features worden benadrukt, zorgt een haarkleuring er voor dat deze bijdraagt om jouw coupe net dat beetje extra te geven.

Door gebruik te maken van meerdere kleuringen krijgt het haar diepte. Maar daarnaast zorgt een goede kleuring die bij jou past, ook voor een goede skintone en benadrukt het jouw beste facial features.

Daarnaast hoeft een kleuring natuurlijk niet een complete verandering te zijn. Een kleuring kan ook subtiel zijn d.m.v. high en/of lowlights om alleen verdieping te geven aan jouw eigen haarkleur. Maar van hoog blond naar zwart – en vica versa- is natuurlijk voor onze kleurexperts ook geen enkel probleem. Alles is mogelijk!

Vraag onze stylisten om een gratis en vrijblijvend advies over jouw style. Dus kom snel eens bij ons langs en laat je verrassen. Samen met jou komen we tot een fantastische nieuwe coupe!

 

Doordat wij onze stylisten geregeld trainen zijn zij goed op de hoogte van de laatste trends op het gebied van kleur. En er gebeurd tegenwoordig veel op het gebied van haar kleuringen! Ombre, Bronde, Ecaille, Balyage, sunkissed, toirtoisse … en nu de nieuwste trend “granny hair”.. Maar wat is nou wat?

 

OMBRE

Hierbij creëer je een natuurlijke, geleidelijke overgang vanaf de aanzet van het haar naar een andere kleur in de punten. Deze trend van de catwalk is al overgenomen door veel celebraties en zien we steeds vaker terug in het straatbeeld. Maar natuurlijk kun je ook met deze look variëren. Subtiel of opvallend, natuurlijk of kleurrijk; jij bepaalt wat bij jou past. Een bijkomend voordeel van deze look: je hoeft je uitgroei niet bij te werken.

 

BALAYAGE

Balayage is een Frans woord voor een ‘veeg’ of ’verven’. Je coupe lijkt natuurlijk ”sunkissed”.  We brengen “vegend” een lichtere kleuring aan naar gelang je natuurlijke valling . Er worden geen folies gebruikt, en het effect is speels. Het zijn eigenlijk highlights die de kapper uit de losse hand op je haar aanbrengt.

Met balayage kun je echt een schets in het haar maken en heel zachte overgangen creëren. Balayage is geschikt voor zowel blondines als brunettes. Wij adviseren het vooral aan brunettes die een zomers gevoel in hun haar willen.

Over het algemeen maken wij een schets in een soort V-vorm, dus aan de bovenkant wat minder kleur en aan de onderkant wat meer kleur waardoor je een speling van blond- en beigeachtige tinten in het haar creëert die heel mooi aansluiten op de natuurlijke bruintint.

Dus hou je niet van een geheel ander haarkeuring, hiermee bereik je net even wat anders. Het kan op alle haarkleuren toegepast worden en in principe ook op alle haarlengtes.

 

ECAILLE 

Het lijkt erop dat er meer en meer afstand wordt gedaan van de vrij opvallende haarverftechniek genaamd ‘ombré’. Maak nu kennis met het meer sensuele zusje.

Deze hairdo wordt in het Frans ‘écaille’ genoemd. Ecaille is niet zozeer een techniek maar het gaat vooral ook om de kleuren, de kleuren van een schildpaddenrug. Het kleurenpalet zou namelijk geïnspireerd zijn op het bruine, glanzende schild van een schildpad.Denk aan goudbruine tinten, karamelkleuren, gouden highlights; allemaal warme kleuren die erin geschetst worden. Eigenlijk de ‘sophisticated’ versie van de ombre.

Deze trend zit eigenlijk een beetje tussen balayage en ombre in. Met balayage schets je echt, ombre zit meer aan de onderkant van je haar, terwijl ecaille eigenlijk een luxere brunette variant is.

De verf wordt in het haar aangebracht zonder folie , waardoor het iets egaler overloopt. Het effect? Een rijke, multidimensionale haarkleur die stukken natuurlijker oogt dan ombré.

Gisele Bündchen hebben we al betrapt op schildpad-haar, maar ook Khloé Kardashian, Jessica Biel en Jessica Alba zijn ermee gespot. Ter verduidelijking: het is niet zozeer één specifieke kleur die wordt aangebracht, maar een blend van verschillende tonen, die wat donkerder uitvallen dan ombré; goudblond, kastanje, mahonie, chocolade, honing, et cetera.

 

BRONDE

Normaal gesproken ben je blond of brunette. Maar tegenwoordig kun je ook ‘bronde’ zijn. Een mix van bruin en blond.

‘Bronde’ is een tussenweg tussen blond en bruin en het is dé trend onder de VIPs en fashionista’s. De Amerikaanse socialite Olivia Palerma wordt wel als dé bronde-trendsetter genoemd maar of ze inderdaad de eerste ‘bronde’ was, is natuurlijk maar de vraag. Op dit moment zou het de meest gevraagde haarkleur (als je het zo kan noemen) in de salons zijn en gaat men er en masse voor!

‘Bronde’ is het meest geschikt voor brunettes of donkerblonde types die graag wat lichter willen maar de stap naar helemaal blond niet (meteen) willen zetten.

Kort gezegd, is het goudbruin haar met heel subtiele highlights. Deze highlights worden in warme nuances gezet waarbij oranjeachtige tinten, vaak een probleem bij wat donkerdere haarkleuren, vermeden worden.

Wil je een echte, mooie ‘bronde’ kleur, dan moeten de mini-highlights met de hand worden gezet (door middel van de ‘balayage’ techniek waarbij de kapper de strepen met de hand op het haar aanbrengt en niet met folie werkt). Alleen dan krijg je zachte overgangen en kan je kapper de kleur over de lengte wat zachter houden en wat sterker aanzetten bij de punten.

Het voordeel van deze highlight-techniek is dat het er heel natuurlijk uitziet en tegelijkertijd je haar qua kleur een oppepper geeft. Het verlevendigt het, doet het glanzen en het staat zomers. Als je je haar na het ‘bronderen’ goed verzorgt met kleurveilige shampoo’s, conditioners en maskers dan zal het ‘bronde’-effect zelfs nog mooi zijn met een uitgroei.

Een ander voordeel van ‘bronde’ is dat het echt iets voor je gezicht kan doen. Door het blond op de juiste plekken te intensiveren kun je er je jukbeenderen mee accentueren of bijvoorbeeld een uitstekende kin of een wat grote neus mee camoufleren.

 

GRANNY HAIR

‘Granny hair’ is in. Oma’s haarkleur is hot.

Eigenlijk zijn grijze haarkleuren geen nieuwigheid. Als we onze streetstyle fotoarchieven erop nakijken, dan zien we dat ‘grey hair’ onder de fashionista’s al sinds verschillende jaren een optie is. Geen nieuwigheid dus maar wel nieuw is dat de ‘massa’ nu ook voor ‘granny hair’ kiest.

Granny hair, oma’s haarkleur is overal! Het is op dit moment één van de allerhotste en meest trendy haarkleuren. Bij de allerjongsten staat een grijze tint supercool vanwege het contrast. Wie verwacht er nu een piepjong ding met grijze haren? En voor de wat meer ‘agée’ onder ons betekent het een bevrijding. Grijs haar mag, sterker nog, het is TRENDY.

De grijstinten die en vogue zijn, kun je letterlijk samenvatten als ’50 Shades of grey’. Letterlijk alle grijstinten zijn mogen: platinagrijs, zilvergrijs, staal grijs, metal gun grey. Schitterende nuances die ook nog eens bekroond worden met sprekende benamingen. Niet iedere grijstint is overigens voor iedereen geschikt. De kleur moet zorgvuldig op je huidskleur en persoonlijkheid worden afgestemd. Vooral lang, grijs haar is heel suggestief omdat je ook hier weer met een contrast te maken hebben.

Grijs haar wordt met ouderdom geassocieerd, maar wat nu als je dik, lang en gezond haar in een grijstint ziet? Grijstinten zijn ook ideaal om de scherpe of strakke lijnen van korte haarcoupes te onderstrepen.

De grijstinten worden ook wel gecombineerd met andere kleurnuances als paars, groen en pastels, maar heel vernieuwend is de combinatie van grijs met een warme kastanjebruin tint. Heel onverwacht en opvallend mooi. Wij zagen onlangs op straat een meisje met halflang haar dat van haar kruin tot aan de oren kastanjebruin was en vanaf de oren tot de punten donkergrijs. Oneindig chic!

Enig nadeel: de overstap van je eigen haarkleur naar grijs haar is niet snel gezet. Vaak moet het haar ontkleurd worden en daar kunnen wel verschillende sessies voor nodig zijn. Na het bleken kan de kleur toegevoegd worden. Ook moet de haarkleur regelmatig worden bijgewerkt. Dit betekent ‘commitment’ met je kapper (lees: tijd en geld).

Ben je van jezelf al grijs, informeer dan eens bij je kapper om je grijskleur te verfraaien, te verdiepen of misschien meer zilver te maken. In dat laatste geval heb je misschien al genoeg aan een zilvershampoo.